Andere cursussen

Zwangerfit Kollum

ZwangerFit is een eigentijdse cursus voor vrouwen die zwanger of net bevallen zijn. De lessen zijn zo opgesteld dat de conditie behouden blijft waardoor klachten en fysieke ongemakken kunnen worden voorkomen.

Zwangerfit Kootstertille

NVFB-ZwangerFit® is een eigentijdse cursus voor de zwangere vrouw en de pas bevallen vrouw en haar partner. In deze vernieuwde opzet van zwangerschapsbegeleiding is de jarenlange ervaring op het gebied van de zwangerschapsgym gebundeld met de laatste inzichten over peripartum bekkenpijn en de kennis van de bekkenbodem(dys)functies. Dit alles oefenbaar gemaakt met basiselementen uit de aerobic en de fitness.

Rond geboorte

Rond geboorte biedt meerdere cursussen aan in Dokkum en Leeuwarden. Hieronder staan kort de cursussen weergegeven.

Zwangerschapscursus actief

Deze cursus is bedoeld voor de zwangere vrouw die gericht bewegen wil combineren met specifieke informatie over zwangerschap en bevalling. De cursus bestaat uit 6 lessen en er is ook een verkorte versie van 4 lessen.

Fit na de bevalling

De cursus is bedoeld voor de pas bevallen vrouw die op een verantwoorde manier gericht wil sporten om zo te werken aan een sneller en beter herstel.

Babymassage

De cursus is bedoeld voor ouders die op een ontspannen en veilige manier hun baby willen masseren.

Samen Bevallen

De Cursus Samen Bevallen biedt de mogelijkheid om je samen met je partner voor te bereiden op de bevalling. Samen sta je voor een grote verandering: jullie gaan ouders worden. Het besef dat er een bevalling aan komt begint steeds reëler te worden. Je kijkt er samen naar uit, maar hebt ook onzekerheden en vragen. Binnen de cursus Samen Bevallen krijgen jullie praktische informatie, worden jullie uitgebreid geïnformeerd en leren jullie technieken die je bij de bevalling kunt toepassen. Tijdens de cursus is er steeds aandacht voor de ondersteunende rol van de partner, zodat deze actief betrokken kan zijn bij jullie bevalling.

Zwangerschapspilates

De zwangerschap brengt een grote verandering in het lichaam teweeg, het steunapparaat wordt overbelast, spieren verzwakken, hormonale veranderingen spelen een rol in het anders aanvoelen van het lichaam van de zwangere vrouw. Werken met de Pilatesprincipes tijdens de zwangerschap is ideaal om een sterker lichaam te ontwikkelen waardoor de groeiende foetus ondersteund wordt en waardoor ondermeer rugklachten verminderen. Men werkt op de bekkenbodemmusculatuur, maar ook wordt er aandacht besteed aan schouder- en bekkenstabiliteit. De lessen zijn geschikt voor zowel vóór als ná de bevalling.

CONTACTINFO

Bij bevallingen en verloskundige vragen laagdrempelig BELLEN met: 06 - 51 789 775

Voor het maken of verzetten van een controle-afspraak:
Di. wo. en do. van 9:00 tot 15:30 uur
Tel. 0511 - 451045

Spreekuur
Kollum: Dinsdag, woensdag en donderdag va 7:30 uur of een avondspreekuur.
Kootstertille: Vrijdag vanaf 11:00 uur in de even weken.
Westereen: Donderdagavond vanaf 19:00 uur in de oneven weken.

LOCATIES

Willem Lodewijkstraat 53
9291 MZ Kollum

Van Harinxmaloane 5
9271 AH Westereen

Goudtsjeblomstrjitte 34 A
9288 AM Kootstertille

locatie_kollum_footer