Borstvoedingscursus

Ben je van plan om straks borstvoeding te gaan geven, dan is het goed je daar nu al op voor te bereiden. Hoe meer je er al over weet tijdens je zwangerschap, hoe groter de kans is dat de borstvoeding slaagt!

Inhoud cursus

Borstvoeding is de allerbeste voeding voor een baby tot minimaal 6 maanden. Maar hoe geef je borstvoeding? En wat als je kindje niet wil drinken? Of wat te doen als je problemen krijgt bij de borstvoeding en als je straks weer aan het werk gaat? Dit zijn allemaal onderwerpen die aan bod komen tijdens de cursus.

Lesinformatie

De cursus bestaat uit 2 lessen van 1,5 uur. De groepsgrootte is klein en bestaat uit ongeveer 6-10 deelnemers. De cursus start rond 33 weken zwangerschap.

Tijd

Dinsdagavond 19:30 uur

Kosten

– Borstvoedingscursus zonder partner:  € 45,-

– Borstvoedingscursus met partner:       € 65,-

Sommige zorgverzekeraars vergoeden, geheel of gedeeltelijk, zwangerschapscursussen. Dit is ook afhankelijk van hoe goed je bent verzekerd. Het is raadzaam om dit bij jouw zorgverzekeraar te checken. 

Plaats

Verloskundig Centrum Jane

Willem Lodewijkstraat 53

9291 MZ Kollum

Opgave

Je kan je opgeven via borstvoedingcursuskollum@hotmail.com. Als je je naam, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer en de uitgerekende datum mailt, dan word je teruggemaild over de aanvang van de cursus.
Er moet tenminsten 3 deelnemers zijn om een cursus te laten beginnen

Voorlichtingsavond borstvoeding

Naast de borstvoedingscursus is er in samenwerking met andere verloskundigen, gynaecologen, kraamzorgorganisaties, het consultatiebureau en ziekenhuis Nij Smellinghe oraniseren we 11 keer per jaar een eerste introductie met basis-informatie over borstvoeding. Het is een interactieve avond, waarbij ruim aandacht is voor jouw persoonlijke vragen. Voor meer informatie klik op voorlichtingsavond borstvoeding.

CONTACTINFO

Bij bevallingen en verloskundige vragen laagdrempelig BELLEN met: 06 - 51 789 775

Voor het maken of verzetten van een controle-afspraak:
Di. wo. en do. van 9:00 tot 15:30 uur
Tel. 0511 - 451045

Spreekuur
Kollum: Dinsdag, woensdag en donderdag va 7:30 uur of een avondspreekuur.
Kootstertille: Vrijdag vanaf 11:00 uur in de even weken.
Westereen: Donderdagavond vanaf 19:00 uur in de oneven weken.

LOCATIES

Willem Lodewijkstraat 53
9291 MZ Kollum

Van Harinxmaloane 5
9271 AH Westereen

Goudtsjeblomstrjitte 34 A
9288 AM Kootstertille

locatie_kollum_footer