Kraamzorg

Tijdens de bevalling assisteert de kraamverzorgster ons, ook als je onder onze begeleiding in het ziekenhuis bevalt. Wij geven aan wanneer de kraamzorg gebeld kan worden om te komen. Er zijn kraamzorginstellingen die een rommelmelding willen hebben wanneer de bevalling net is begonnen zodat ze rekening met jullie kunnen houden. Deze melding kunnen jullie zelf doen. Wel moet je duidelijk aangeven dat het om een rommelmelding gaat en dat de kraamverzorgster nog niet hoeft te komen.

Na de bevalling zal de kraamverzorgster je thuis helpen met de verzorging van jouw baby zodat je zoveel mogelijk kan rusten. Als het je eerste kindje is, zal de kraamverzorgster je leren hoe je jouw kind moet verzorgen. Ze zal je vertellen hoe een pasgeboren kind over het algemeen reageert, wat je in de gaten moet houden en je krijgt advies over de voeding. Als je al meerdere kinderen hebt, heb je hulp nodig om rust te krijgen en ook heb je een beetje steun nodig voor de verzorging van de baby. Bij problemen zal de kraamverzorgster contact opnemen met ons.

Kraamzorg aanvragen

Het is van belang dat je op tijd kraamzorg aanvraagt, het liefst zo rond de 12 weken. Kraamzorg moet geregeld worden, ongeacht waar je gaat bevallen. Vraag voor de zekerheid bij jouw zorgverzekeraar of deze samenwerkt met de door jouw gekozen kraamzorginstelling. Afhankelijk van hoe je bent verzekert, wordt er een kleine eigen bijdrage gevraagd voor de kraamzorg.

Met de onderstaande kraaminstellingen werken wij veel samen. Zij worden door de meeste verzekeringen vergoed.

Wat moet je regelen

Voor je kraamtijd moet je een kraampakket in huis hebben en een kraambed. Onder het kopje ‘Zwangerschap’ en subkopje ‘Regeldingen‘ staat hoe je dit moet doen.

CONTACTINFO

Bij bevallingen en verloskundige vragen laagdrempelig BELLEN met: 06 - 51 789 775

Voor het maken of verzetten van een controle-afspraak:
Di. wo. en do. van 9:00 tot 15:30 uur
Tel. 0511 - 451045

Spreekuur
Kollum: Dinsdag, woensdag en donderdag va 7:30 uur of een avondspreekuur.
Kootstertille: Vrijdag vanaf 11:00 uur in de even weken.
Westereen: Donderdagavond vanaf 19:00 uur in de oneven weken.

LOCATIES

Willem Lodewijkstraat 53
9291 MZ Kollum

Van Harinxmaloane 5
9271 AH Westereen

Goudtsjeblomstrjitte 34 A
9288 AM Kootstertille

locatie_kollum_footer