Momo Pols

Leuk dat ik me even mag voorstellen. Ik ben Momo Pols. In 2018 ben ik afgestudeerd als verloskundige in Groningen. Zelf ben ik opgegroeid in Vlaardingen en in mijn tienerjaren met mijn ouders mee verhuisd naar het prachtige Friesland. Nu woon ik al een hele poos samen met mijn lieve vriend in een huis in Dokkum.

Toen er een plekje vrij kwam bij de Praktijk Jane kon ik niet wachten om te solliciteren. Tijdens mijn stages heb ik vaker in Kollum stage gelopen en heb ik er hele leuke ervaringen opgedaan. De nuchterheid en eerlijkheid van de mensen in deze regio spreekt me heel erg aan.

Mijn wens om verloskundige te worden is eigenlijk begonnen met de wens om zelf moeder te worden. Ik sloot zelfs mijn profielwerkstuk op de middelbare school af met de zin: ‘Het maakt me eigenlijk niet uit wat ik word, als ik maar een dikke lieve moeder word.’

Dat er een kindje kan groeien in de buik van een vrouw vond ik zo’n bijzonder proces, dat ik dat ook graag wilde. Maar ik vond mezelf nog wat te jong (19) om echt moeder te worden, dus wilde ik graag iets doen zodat ik dicht bij dat proces kon staan en andere vrouwen kon helpen in het toekomstig moederschap. Op deze manier ben ik bij verloskunde gekomen. Toen ik eenmaal aan het studeren was, kwam ik erachter dat er nog veel meer wonderlijke processen plaatsvinden in de zwangerschap en dat het ook voor de partner en het gezin een hele verandering is. Om in dat proces een rol te spelen voelt heel bijzonder en tegelijkertijd ook heel ‘gewoon’. Alles in en om de zwangerschap zijn namelijk hele natuurlijke processen, die ik graag ook zo natuurlijk mogelijk houd zolang dat kan.

Inmiddels ben ik nog steeds geen dikke lieve moeder, maar wel een verloskundige en dat ik vind ik misschien nog wel leuker 😉

Naast verloskundige zijn, ben ik ook vaak te vinden op het water in een zeilboot of op een surfplank, ga ik graag met mijn analoge camera op vakantie, kook ik (meestal) lekkere dingen en sport ik om die lekkere dingen er weer af te trainen.

Hopelijk zien we elkaar terug op het spreekuur of tijdens de dienst!

CONTACTINFO

Bij bevallingen en verloskundige vragen laagdrempelig BELLEN met: 06 - 51 789 775

Voor het maken of verzetten van een controle-afspraak:
Di. wo. en do. van 9:00 tot 15:30 uur
Tel. 0511 - 451045

Spreekuur
Kollum: Dinsdag, woensdag en donderdag va 7:30 uur of een avondspreekuur.
Kootstertille: Vrijdag vanaf 11:00 uur in de even weken.
Westereen: Donderdagavond vanaf 19:00 uur in de oneven weken.

LOCATIES

Willem Lodewijkstraat 53
9291 MZ Kollum

Van Harinxmaloane 5
9271 AH Westereen

Goudtsjeblomstrjitte 34 A
9288 AM Kootstertille

locatie_kollum_footer