Verloskundige Annelies Banga

anneliesAl van jongs af aan werd ik aangetrokken door de gezondheidszorg en wist al snel dat daar mijn toekomst zou liggen. In augustus 2004 ben ik afgestudeerd aan de faculteit Bewegingswetenschappen in Amsterdam. Halverwege deze studie kwam ik erachter dat verloskunde toch meer mijn ‘ding’ was en dus besloot ik om na de opleiding verloskunde te gaan doen. Helaas werd ik uitgeloot. In dat jaar heb ik gewerkt als docent anatomie/fysiologie/pathologie aan de Hanzehogeschool in Groningen. Al hoewel ik dit best leuk werk vond, bleef verloskunde mij trekken. Ik besloot om weer met de loting mee te doen. En deze keer was het raak!! Op 9 juli van het jaar 2009 ben ik afgestudeerd. Sinds die tijd heb ik bij diverse verloskundigenpraktijken waargenomen. Zo ook hier bij Kollum, waar ik tijdens mijn studie ook al diverse keren stage had gelopen. Dit beviel zo goed dat ik op 1 april 2009 ben toegetreden tot de maatschap.
Sinds 11 maart 2011 ben ik afgestudeerd als echoscopiste. Dit betekent dat ik bevoegd ben om naast de reguliere verloskunde ook echo’s te maken. Het gaat hier om termijnecho’s, echo’s bij bloedverlies, liggingsecho’s, groeiecho’s en echo’s om de ligging van de placenta te bepalen.

Per september 2014 maak ik deel uit van de BeroepenVeldCommissie van de AVAG. Ik vind het leuk en belangrijk om educatie, innovatie en praktijkvoering samen te laten smelten. Met mijn rol in de BeroepenVeldCommissie kan ik hier een steentje aan bijdragen.
Het mogen begeleiden van zwangeren tijdens zwangerschap, baring en kraambed vind ik erg bijzonder. Het is een intense tijd vol met nieuwe dingen, onzekerheden, geluk en helaas ook wel eens verdriet. Voor mij een fantastische uitdaging om zo goed mogelijk de nodige persoonlijke begeleiding te geven. Wellicht tot ziens bij ons in de praktijk!

CONTACTINFO

Bij bevallingen en verloskundige vragen laagdrempelig BELLEN met: 06 - 51 789 775

Voor het maken of verzetten van een controle-afspraak:
Di. wo. en do. van 9:00 tot 15:30 uur
Tel. 0511 - 451045

Spreekuur
Kollum: Dinsdag, woensdag en donderdag va 7:30 uur of een avondspreekuur.
Kootstertille: Vrijdag vanaf 11:00 uur in de even weken.
Westereen: Donderdagavond vanaf 19:00 uur in de oneven weken.

LOCATIES

Willem Lodewijkstraat 53
9291 MZ Kollum

Van Harinxmaloane 5
9271 AH Westereen

Goudtsjeblomstrjitte 34 A
9288 AM Kootstertille

locatie_kollum_footer