Zwangerschap

photo2Een zwangerschap is een bijzondere gebeurtenis en duurt gemiddeld 40 weken. Het is een periode van grote lichamelijke en emotionele veranderingen. Elke vrouw ervaart deze anders. Sommige vrouwen voelen zich negen maanden lang beter dan ooit, anderen hebben klachten. De mogelijke zwangerschapsklach-ten verschillen bij iedere vrouw en bij elke zwanger-schap.
Ook in emotioneel opzicht verandert er veel. Voor de meeste vrouwen en hun partners is een zwangerschap een blijde gebeurtenis. Soms zijn er ook zorgen over bijvoorbeeld de relatie, werk, geld of het verloop van de zwangerschap.

Een zwangerschap kan dus van grote invloed zijn op je leven en kan tot vele vragen leiden. Iedere zwangerschap is ook weer anders en vereist persoonlijke begeleiding. Bespreek daarom gerust alle vragen met ons.

Begeleiding van de zwangerschap

Een zwangerschap en een bevalling zonder complicaties worden in Nederland begeleid door de verloskundige of (soms) door de verloskundig actieve huisarts. Zij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van de normale zwangerschap en bevalling. Mocht het zo zijn dat je tijdens de zwangerschap of bij de bevalling specialistische zorg nodig hebt, dan sturen wij je door naar de gynaecoloog. Dankzij onze goede samenwerking met huisartsen en gynaecologen mag je rekenen op de beste zorg voor jou en jouw kind.

Berekenen van zwangerschapsduur

Door op de volgende link te drukken kan je uitrekenen wanneer je jouw kind kan verwachten.

Zwangerschapscalculator

 

CONTACTINFO

Bij bevallingen en verloskundige vragen laagdrempelig BELLEN met: 06 - 51 789 775

Voor het maken of verzetten van een controle-afspraak:
Di. wo. en do. van 9:00 tot 15:30 uur
Tel. 0511 - 451045

Spreekuur
Kollum: Dinsdag, woensdag en donderdag va 7:30 uur of een avondspreekuur.
Kootstertille: Vrijdag vanaf 11:00 uur in de even weken.
Westereen: Donderdagavond vanaf 19:00 uur in de oneven weken.

LOCATIES

Willem Lodewijkstraat 53
9291 MZ Kollum

Van Harinxmaloane 5
9271 AH Westereen

Goudtsjeblomstrjitte 34 A
9288 AM Kootstertille

locatie_kollum_footer