Aanmelden

Zodra je weet dat je zwanger bent, kan je je aanmelden bij onze praktijk voor zowel een eerste gesprek (intake) als voor een termijnecho. Dit kan via het aanmeldformulier op deze website. Klik op ‘aanmelden’, er verschijnt een inschrijfformulier. Wanneer je alle gegevens invult en vervolgens op verzenden klikt, neemt de assistente of verloskundige zo spoedig mogelijk contact met je op voor het maken van een afspraak.

Klik hier voor het aanmeldformulier

Begeleid de gynaecoloog jouw zwangerschap?

Het kan zijn dat je vanaf het begin van de zwangerschap al bij een gynaecoloog onder controle bent en dat je in het ziekenhuis bevalt. Jouw kraambed zal dan echter wel door een verloskundige begeleid moeten worden.
Het aanmelden van een kraambed kan al vroeg in de zwangerschap en als je wilt is het mogelijk om tijdens de zwangerschap bij ons langs te komen om kennis te maken. Je kunt dit aangeven op het aanmeldformulier.

Intakebrief

Na de aanmelding krijg je een brief thuisgestuurd, de intakebrief. Op deze brief staat de gemaakte afspraak. Tevens staan er op de brief allerlei vragen met betrekking tot jouw gezondheid, die van je partner en van je familie. Tijdens het eerste gesprek (de intake) nemen we deze vragen met jou door. Hierdoor krijgen wij een duidelijk beeld van jouw gezondheid, zodat we je zo goed mogelijk kunnen begeleiden tijdens jouw zwangerschap, bevalling en kraambed. Het is handig om vooraf aan de intake de vragen door te nemen en in te vullen en de ingevulde brief mee te nemen.

In de brief wordt ook verwezen naar de website onderzoekvanmijnongeborenkind. Deze website geeft informatie over het onderwerp prenatale screening. Je kan ook aan de een keuzehulp volgen om te kijk of en welke onderzoeken wel of niet bij jullie passen. Wij vragen je om deze website, voor de intake, te bezichtigen en eventueel in te vullen.

Echobrief

Bij je eerste bezoek aan Verloskundig Centrum Jane krijg jij een echo aangeboden. Het doel van deze termijnsecho is om te zien hoe lang je zwanger bent. Als er tijdens deze echo afwijkende bevindingen gezien worden, willen wij graag weten of jullie hierover geinformeerd willen worden. Daarom krijgen jullie naast de intakebrief ook een echobrief thuisgestuurd, waarin we jullie mening hierover vragen.

Brief Centering Pregnancy

In een derde brief wordt je uitgenodigd voor Centering Pregnancy (CP). Dit is een vernieuwde vorm van verloskunde zorg waarbij de medische zorg, zoals bloeddruk meten en controle van de groei van de baby, gecombineerd wordt met voorlichting en het uitwisselen van kennis en ervaringen. Voor meer informatie hierover klik CP. Je mag zelf kiezen of je hier aan mee wilt doen.

Studenten

Wij zijn een opleidingspraktijk. Dit betekent dat we vaak studenten verloskunde bij ons hebben stagelopen. De assistente vraagt je of je het goed vindt dat er bij het eerste gesprek ook een student aanwezig mag zijn.

Moeders voor moeders

‘Moeders voor Moeders’ is een organisatie die urine inzamelt van zwangere vrouwen die tussen de 6 en 16 weken zwanger zijn. Uit deze urine wordt het hCG-hormoon (humaan Chorion Gonadotrofine = zwangerschapshormoon) gehaald. Vervolgens maken farmaceutische bedrijven van het hCG-hormoon een geneesmiddel dat deel uitmaakt van de behandeling van onvruchtbaarheid.

Tijdens het maken van de eerste afspraak, vragen we of je het ook goed vindt dat we jouw gegevens doorgeven aan de consulent van ‘Moeders voor Moeders’, Yvonne Nutma. Zij zal dan telefonisch contact met je opnemen en uitleg geven over deze organisatie en vragen of je hier aan mee wilt doen. Ook kan je zelf informatie opvragen of je opgeven via www.moedersvoormoeders.nl.

CONTACTINFO

Bij bevallingen en verloskundige vragen laagdrempelig BELLEN met: 06 - 51 789 775

Voor het maken of verzetten van een controle-afspraak:
Di. wo. en do. van 9:00 tot 15:30 uur
Tel. 0511 - 451045

Spreekuur
Kollum: Dinsdag, woensdag en donderdag va 7:30 uur of een avondspreekuur.
Kootstertille: Vrijdag vanaf 11:00 uur in de even weken.
Westereen: Donderdagavond vanaf 19:00 uur in de oneven weken.

LOCATIES

Willem Lodewijkstraat 53
9291 MZ Kollum

Van Harinxmaloane 5
9271 AH Westereen

Goudtsjeblomstrjitte 34 A
9288 AM Kootstertille

locatie_kollum_footer