Intake

De intake vindt meestal plaats bij 8-11 weken zwangerschap. Tijdens dit eerste consult maak je kennis met ons en onze praktijk. Je dient het volgende mee te nemen:

  • De intake- brief.
  • De echo-brief.
  • Eventueel een uitgeprinte versie van de keuzehulp omtrent prenatale screening (onderzoekvanmijnongeborenkind).
  • Paspoort/identiteitskaart.
  • Ziekenfondspas.

 

De intake duurt 45 minuten. Eerst krijg je een termijnecho. Aan de hand van deze echo wordt bepaald wanneer je uitgerekend bent. Daarna volgt het intakegesprek. De verloskundige gaat, aan de hand van de intakebrief, allerlei vragen stellen over je gezondheid en over de gezondheid van jouw partner en familie. Op basis van jouw antwoorden wordt bekeken of er ook omstandigheden zijn die speciale zorg vereisen of dat het noodzakelijk is je door te verwijzen naar bijvoorbeeld de gynaecoloog. Ook wordt gevraagd of je informatie en uitleg wenst over prenatale screening. Indien gewenst wordt er een aparte vervolgafspraak gemaakt om dit onderwerp te bespreken. Zie voor meer informatie onder het kopje Screening.

Daarnaast wordt er uitleg gegeven over gezonde leefstijl, over hoe het verloskundige systeem in Nederland werkt, hoe de praktijk en de verdere controles er uit zien en hebben we het over een aantal zaken die je in de zwangerschap dient te regelen. Tijdens dit gesprek mag je aangeven wat voor vervolgcontroles je wenst. Kies je voor de reguliere controles of voor CenteringPregnancy.

Je krijgt verschillende informatiefolders mee en formulieren om bloed te laten prikken. Meer informatie hierover staat onder het kopje ‘screenen’ en dan het standaard bloedonderzoek. Ook wordt jouw bloeddruk en gewicht gemeten. Aan het eind van het consult krijg je nog een leuk ‘Woezel en Pip’- koffertje mee met allerlei informatie.

Na de verloskundige ga je nog langs de assistente. Zij controleert jouw NAW-gegevens en maakt een vervolgafspraak.

Natuurlijk kan je zelf al je vragen stellen bij de verloskundige. Het is vaak handig om de vragen en opmerkingen van tevoren op te schrijven, zodat je ze tijdens het bezoek niet vergeet. Jouw partner of iemand anders is van harte welkom, ook bij de andere zwangerschapscontroles.

Het kan ook zijn bij de intake niet gelijk een zekere uitgerekende datum vastgesteld kan worden. Dit is afhankelijk van jouw zwangerschapsduur bij aanmelding. Daarom kan het voorkomen dat de echo op een later moment herhaald moet worden.

Stevig ouderschap

Een zwangerschap brengt vele veranderingen met zich mee en er moeten veel dingen geregeld worden. Bovendien heb je ineens te maken met allerlei nieuwe gevoelens omtrent de verzorging en verantwoordelijk van het toekomstige kindje. Dit kan er soms voor zorgen dat je en jouw partner als aanstaande ouders onder druk komen te staan. Een extra steuntje in de rug is dan niet verkeerd. Stevig ouderschap is bedoeld om je in de zwangerschap deze steun te bieden, zodat je je optimaal kunt voorbereiden op de komst van jouw kindje. Wij kunnen je hier voor aanmelden. Een consulente van Stevig Ouderschap komt dan vier keer tijdens de zwangerschap bij je thuis en helpt je om alles geregeld te krijgen voor de komst van jouw kindje. Ook na de zwangerschap kan Stevig Ouderschap je ondersteunen bij het opvoeden van jullie kindje. Deelname aan het programma is gratis.

CONTACTINFO

Bij bevallingen en verloskundige vragen laagdrempelig BELLEN met: 06 - 51 789 775

Voor het maken of verzetten van een controle-afspraak:
Di. wo. en do. van 9:00 tot 15:30 uur
Tel. 0511 - 451045

Spreekuur
Kollum: Dinsdag, woensdag en donderdag va 7:30 uur of een avondspreekuur.
Kootstertille: Vrijdag vanaf 11:00 uur in de even weken.
Westereen: Donderdagavond vanaf 19:00 uur in de oneven weken.

LOCATIES

Willem Lodewijkstraat 53
9291 MZ Kollum

Van Harinxmaloane 5
9271 AH Westereen

Goudtsjeblomstrjitte 34 A
9288 AM Kootstertille

locatie_kollum_footer