Uitwendige versie

Eke van der Molen heeft zich als verloskundige gespecialiseerd in het doen van uitwendige versies. Ze staat geregistreerd in het versieregister en is aangesloten bij de expertisegroep ‘Uitwendige versie’.

Een versie is een uitwendige draaiing van een kindje die in stuitligging ligt (of dwarsligging) naar hoofdligging, aan de buitenkant van de buik.

Zowel voor als na elke versiepoging wordt er altijd een echo gemaakt en naar het hartje van het kind geluisterd. De versiepoging duurt gemiddeld een uur.

Optimale periode

Vanaf ongeveer 36-37 weken zwangerschap tot aan de bevalling kan het kind gedraaid worden, mits er voldoende vruchtwater is. Het draaien van het kind voor deze periode heeft geen zin, omdat kinderen dan zelf nog (terug) kunnen draaien.

DVD Uitwendige Versie

In onze praktijk hebben we de DVD ‘Je kindje in stuitligging! Draaien maar…’. Op deze DVD kan je zien hoe een uitwendige versie in zijn werk gaat. Vraag ernaar bij je verloskundige.

Een korte impressie van de DVD:
Je kindje in stuitligging! Draaien maar..

Aanmelden voor uitwendige versie

Als je niet bij onze praktijk onder begeleiding bent, bestaat wel de mogelijkheid om een uitwendige versie door Eke van der Molen uit te laten voeren. Iedere zwangere met een stuitligging rond een zwangerschapsduur van 35-36 weken kan zich aanmelden voor een versie. Persoonlijke aanmelding is mogelijk, maar het beste is dat je via je eigen verloskundige aangemeld wordt. Dit kan door te bellen met het telefoonnummer 0511-451045. Bij geen gehoor kun je bellen met 06-51789775.

Je kan dan ook vragen naar de informatiefolder ‘Uitwendige Versie’ en naar de DVD ‘Je kindje in stuitligging! Draaien maar..’.

De uitwendige versie vindt plaats in ziekenhuis Nij Smellinghe te Drachten.

Meer informatie

Voor meer informatie over stuitligging en uitwendige versie, klik op de volgende links:

CONTACTINFO

Bij bevallingen en verloskundige vragen laagdrempelig BELLEN met: 06 - 51 789 775

Voor het maken of verzetten van een controle-afspraak:
Di. wo. en do. van 9:00 tot 15:30 uur
Tel. 0511 - 451045

Spreekuur
Kollum: Dinsdag, woensdag en donderdag va 7:30 uur of een avondspreekuur.
Kootstertille: Vrijdag vanaf 11:00 uur in de even weken.
Westereen: Donderdagavond vanaf 19:00 uur in de oneven weken.

LOCATIES

Willem Lodewijkstraat 53
9291 MZ Kollum

Van Harinxmaloane 5
9271 AH Westereen

Goudtsjeblomstrjitte 34 A
9288 AM Kootstertille

locatie_kollum_footer